Spring naar content

Hoe ik werk

Als je iets wilt vastpakken, moet je het even loslaten.
Als je iets wilt loslaten, moet je het even vastpakken.
Lao Tzu, Chinees filosoof

Mijn achtergrond en werkervaring

Na mijn opleidingen Psychologie en Human Resource Studies aan de Universiteit van Tilburg begon ik mijn loopbaan in 2002 in de rol van  HR business partner in een groot ziekenhuis. Al vanaf die eerste baan beleefde ik het grootste werkgeluk bij het coachen, ontwikkelen en trainen van medewerkers, managers en teams. Ik heb mij hier steeds verder in ontwikkeld. Bij alle loopbaankeuzes die ik maakte, speelde mijn behoefte aan betekenisvol werk en persoonlijke ontwikkeling een doorslaggevende rol. Ik heb altijd gewerkt in de Zorg en in het Onderwijs omdat ik graag bijdraag aan het welzijn en de ontwikkeling van mensen in een maatschappelijke context.

Gedurende mijn loopbaan nam ook mijn levenservaring en ‘eigen-wijsheid’ toe. Ik leerde steeds meer te vertrouwen op mijn eigen gevoel en intuïtie in aanvulling op alle kennis en de ervaring die ik opdeed. In 2018 heb ik de post-HBO opleiding tot Bezielingscoach gevolgd omdat ik mijn intuïtieve kwaliteiten als coach verder wilde ontwikkelen. Ook voelde ik na mijn burn-out de behoefte om opnieuw contact te maken met mijn eigen bezieling. In 2019 heb ik een opleiding tot stress- en burn-out coach gevolgd bij het CSR omdat ik dit beschouw als een apart expertisegebied.

Voor meer informatie over mijn opleidingen en werkervaring kun je kijken op mijn LinkedIn pagina.

Hoe ik werk

In mijn werk als coach komen mijn wetenschappelijke achtergrond, mijn fascinatie voor levenskunst, filosofie en psychologie, mijn persoonlijke levenservaring en mijn intuïtie en lichaamswijsheid heel mooi samen. Anders gezegd: ik weet goed wat ik doe, maar ik laat dit ‘weten’ in coachsessies los om volledig met alle aandacht aanwezig te zijn in het hier-en-nu, in verbinding met jou en mijn intuïtie.

Ik vind het belangrijk om te werken vanuit openheid, humor, verbinding, vertrouwen, warmte  en acceptie. Mensen geven mij terug dat ze zich veilig en gezien voelen bij mij.

Daarnaast haal ik veel inspiratie uit muziek, de natuur, films en literatuur.

Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

Ik vind het heel belangrijk om mijn vak met professionaliteit, wijsheid en integriteit uit te oefenen. Ik ben om die reden aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik werk op basis van de Internationale Ethische Code voor coaches en mentoren. Voor meer informatie klik hier.

Dit betekent onder meer dat ik ervan uitga dat:

  • jij uiteindelijk zelf het beste weet wat goed is voor jou;
  • je altijd zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt en in die zin in persoon aanspreekbaar bent op jouw gedrag;
  • wij volkomen gelijkwaardig zijn, in die zin dat wij beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden;
  • jouw doelen, middelen en keuzes tijdens coaching prioriteit hebben boven die van mij als jouw coach;
  • wat wij bespreken altijd vertrouwelijk is, tenzij er sprake is van wettelijke verplichtingen om informatie te verstrekken;
  • ik ervoor zorg dat de privacy, veiligheid en vertrouwelijkheid van jouw gegevens gewaarborgd is.

Mocht je een formele klacht hebben over mijn werkwijze, dan kun je terecht bij de klachtencommissie van de NOBCO via deze link.

Gecertificeerd © CSR coach en partner van het Centrum voor Chronische Stress Reductie

Als je last hebt van chronische stressklachten of wanneer je burn-out bent, is er heel veel met je aan de hand. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek. Als je dan niet goed wordt begeleid of – zonder het te weten de verkeerde uitgangspunten hanteert -, kunnen je klachten verergeren of langer aanhouden. Vanuit mijn eigen ervaring met burn-out weet ik hoe belangrijk het is voor je herstel om gehoord en gezien te worden door iemand die écht goed begrijpt wat er met je aan de hand is.

In mijn ervaring hanteert het CSR centrum de visie, de uitgangspunten en de methode waarmee je écht en duurzaam geholpen wordt. Om die reden heb ik mij als partner aangesloten bij het CSR. Ik ben erkend ©CSR coach en werk ik volgens hun unieke psychobiologische aanpak.

Voor meer informatie over het CSR, zie https://www.csrcentrum.nl/

Praktische informatie

De individuele coachsessies, groepsbijeenkomsten en workshops vinden plaats in mijn ruime coachpraktijk op een mooie locatie in Ulvenhout, vlakbij Breda. Mijn praktijk ligt op loopafstand van het bos. Wandelcoaching in het nabijgelegen prachtige natuurgebied behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Als je voorkeur uitgaat naar een coachsessie op afstand, dan kan dit ook. We plannen dan een een telefonisch consult of een online coachsessie in.

 

Geef ZIN aan wie je bent!

Wij gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, of u onze cookies accepteert.