Spring naar content

Met Zin uit je burn-out

You know you're on the right path when the old path dissolves in front of you... and you start trusting yourself completely.
Jeff Foster

Ben je al een poosje burn-out en is je energie al weer wat toegenomen? Of heb je al geruime tijd last van stressklachten en heb je de indruk dat je richting een burn-out gaat? Heb je het gevoel dat er meer aan de hand is dan ‘alleen’ een te hoge werkdruk en teveel stress? Wil je herstellen zónder voorbij te gaan aan wat je lichaam je te vertellen heeft? Ben je benieuwd naar de diepere betekenis van wat er met je gebeurt? En vind je het fijn om dit samen met gelijkgestemde anderen te doen? Misschien is dit programma dan iets voor jou!

“Gebrek aan zin ontneemt je levenslust en is de oorzaak van de burn-out waar zovelen aan lijden.” (Wilhelm Schmid)

Wat houdt het in?

Ik geloof dat voor veel mensen een burn-out niet alleen ontstaat als gevolg van een te hoge werkdruk of overbelasting in de situatie waarin je je bevindt. Een burn-out kan óók duiden op een onderliggend existentieel of zingevingsvraagstuk. Dan is jouw burn-out een uitnodiging om naar binnen te kijken. Je bent niet alleen fysiek, maar ook in spirituele zin opgebrand. De vraag is welk vuur gaandeweg is uitgedoofd en hoe je dit vuur weer kunt ontsteken.

In het programma ‘Met Zin uit je burn-out’ kijken we naar de fysiologische kant van jouw burn-out en hoe je daarvan fysiek en mentaal  kan herstellen. Want er heeft wel degelijk iets plaatsgevonden in jouw lichaam waardoor je uitgeput bent geraakt. Parallel aan het fysieke herstel duiken we in de onderliggende, zingevende laag van je burn-out: wat is de functie ervan in je leven? Wat wil het leven je hiermee zeggen? Welke betekenis kun en wil je er zelf aan geven? Welke uitnodiging gaat ervan uit?

Het programma

Het programma is samengesteld uit een persoonlijke intake van een uur en 5 groepsbijeenkomsten van een dag, eens per  3 weken.  Ter voorbereiding op de intake vul je de vragenlijst Stressklachten van het CSR in. De totale duur van het programma is 4 maanden. We werken in een kleine groep van maximaal 8 personen.

Bijeenkomst I

In de eerste bijeenkomst onderzoek je waar je nu staat. Dit doen we onder andere op basis van de scores op de vragenlijst Stressklachten van het CSR. Maar we duiken ook in je gevoel. We gaan daarbij in op wat jou hier heeft gebracht, welke factoren speelden een rol en wat maakt dat je dit programma volgt? Wat wil je bereiken? We bespreken het beloop van overbelasting naar burn-out, wat er gebeurt met de stressfysiologie in je lijf en wat je kunt doen om je fysieke herstel te bevorderen. Je krijgt praktische handvatten mee om een goede balans te bevorderen en je herstelvermogen te vergroten. We lassen deze dag veel rustmomenten in en we doen ontspanningsoefeningen en meditaties die je thuis kunt gaan toepassen. Ik maak hierbij gebruik van muziek, (rustige) beweging en het bos dat naast de deur ligt.

Bijeenkomst II

In de tweede bijeenkomst gaan we na hoe het je de afgelopen 3 weken is vergaan. Lukt het om de praktische tips toe te passen en de oefeningen te doen? Heb je ergens nog vragen over of loop je ergens tegenaan? Vandaag gaan we een laagje dieper. Je leert hoe je de verbinding kunt maken tussen hoofd, hart en je lijf. Na een hartmeditatie gaan we in op de vraag wat jouw burn-out jou te vertellen heeft. We vragen je intuïtie om raad met behulp van het bezielingsspel. Wat wil jij graag veranderen of ontwikkelen? Welk vuurtje wil je weer doen oplaaien? Wat heb je daarvoor nodig? Je gaat dit vertalen in een aantal helpende affirmaties en dagelijkse reminders.

Bijeenkomst III

In de derde bijeenkomst gaan we kijken naar wat jou belemmert om anders in het leven te gaan staan. Welke gedachten, welke overtuigingen en welke ‘ikken’ in jou maken het je lastig? Wat brengt jou uit balans? Welke ballast draag jij met je mee die bedekt wie jij werkelijk bent? We kijken of je kunt leren accepteren en verwelkomen wat er allemaal in jou aanwezig is en wat er gehoord wil worden. Wat of wie heb je nodig om deze innerlijke hindernissen te nemen? Omdat de onderwerpen van deze dag wat ‘zwaarder’ kunnen aanvoelen, houden we wederom veel pauzes en wisselen we denkwerk af met beweging (buiten), bewustzijnsoefeningen en muziek.

Bijeenkomst IV

In de vierde bijeenkomst gaan we kijken naar de oorspronkelijke mens die onder de ballast tevoorschijn komt. We gaan terug naar wie jij was als kind. Voor deze bijeenkomst ga je thuis op zoek naar een kinderfoto die voor jou weergeeft wie jij werkelijk bent. Wat kan jouw innerlijke kind je leren over je leven nu? Welke kwaliteiten, dromen en verlangens heb jij in je volwassen jaren op de plank gelegd? We gaan deze talenten en wensen afstoffen en in de spotlights zetten.

Bijeenkomst V

In de vijfde bijeenkomst vertalen we de inzichten van de afgelopen periode naar jouw persoonlijke missie. Wat heb jij hier te doen en te geven met al jouw unieke talenten, eigenschappen, interesses en drijfveren? En wat kun jij doen om te zorgen dat je hierin gaat slagen? Wat heb je nodig? Welke levensvoorwaarden zijn er? Welke besluiten heb je te nemen? Hoe kun je dit vertalen naar een stappenplan, rekening houdend met hoe het op dit moment met je gaat? Wie of wat heb jij hiervoor nodig? We sluiten het programma af met een betekenisvol persoonlijk verhaal over wat jouw burn-out in jouw leven heeft betekend.

Leerdoelen

  • herstellen van de balans en stressfysiologie
  • herstellen van de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam
  • nemen van regie en verantwoordelijkheid over het eigen leven
  • luisteren naar de innerlijke stem en/of intuïtie
  • ontwikkelen van zelfcompassie
  • ontwikkelen van zelfbewustzijn
  • ontspannen aanwezig zijn in het hier-en-nu
  • aanwakkeren van het innerlijke vuur dat was uitgedoofd

Wat levert het op?

Omdat we vanuit meerdere perspectieven kijken naar je burn-out, werk je niet alleen aan je fysieke herstel, maar geef je ook zinvolle betekenis aan je burn-out. Het resultaat hiervan is dat je oprecht anders in het leven kunt gaan staan. Je gaat leven en werken vanuit bezieling, persoonlijk leiderschap en (een opbouw van) energie en vitaliteit. Het leven krijgt steeds meer ZIN.

Doordat er in een groep wordt gewerkt, ontvang je niet alleen hulp en steun van de trainer en coach, maar ook van de andere deelnemers, die net als jij chronische stress en burn-out ervaren. Door anderen deelgenoot te maken van wat er in je leeft en je kwetsbaarheid te tonen, ruim je innerlijke blokkades op, versterk je je (zelf)compassie, je innerlijke kracht en je authenticiteit.

Investering

Het all-in tarief voor deelname aan het programma met ZIN uit je burn-out bedraagt € 895,- inclusief btw.

Als je aanvullend gebruik wil maken van individuele coaching kun je bij mij een sessie bijboeken. Dit kun je gewoon naar behoefte in de loop van het programma doen. Als deelnemer aan het programma ontvang je 25% korting op het uurtarief voor persoonlijke coaching. Dan betaal je in plaats van € 100,- slechts € 75,- incl. btw voor een coachsessie van een uur.

Praktische informatie

Alle bijeenkomsten vinden plaats op de eigen locatie van Zinsmederij. De lunch wordt door de deelnemers gezamenlijk verzorgd op basis van ‘sharing’. Koffie, thee, water en lekkernijen zijn tijdens de bijeenkomsten de hele dag door aanwezig. Het dagprogramma biedt de mogelijkheid om tijdens de pauze een wandeling te maken in het natuurgebied dat naast de deur ligt.

Voorafgaand aan en tijdens de bijeenkomsten ontvang je opdrachten, oefeningen, literatuur en materialen. Je kunt bij vragen altijd tussentijds contact met mij opnemen.

Heb je vragen over of interesse in het programma? Neem vrijblijvend contact met me op of plan een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek van 20 minuten in.

In the depths of winter I finally learned that within me there lay an invincible summer. Albert Camus

Wij gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, of u onze cookies accepteert.