Spring naar content

Workshop: Een date met al je ikken

Datum volgt! - 9:00 tot 12:00

Wat houdt het in?

In deze workshop leer je jezelf op een andere manier kennen dan je waarschijnlijk gewend bent. Je gaat namelijk kennismaken met ál jouw ‘ikken’: de sub-persoonlijkheden die bij jou aan het roer zitten en de koers bepalen, degenen die als toerist aan boord mogen komen en degenen die van geluk mogen spreken als ze als verstekeling in het bagageruim mogen verblijven. Wellicht heb je ook een enkeling overboord gegooid.

We verkennen waar de disbalans in jouw actuele profiel zichtbaar wordt en voor jouzelf en/of je omgeving merkbaar is. Welke problemen veroorzaakt deze dynamiek van alter ego’s voor jou? En hoe kun je er een betere balans in aanbrengen zodat je onderweg minder aanvaringen hebt?

Om een verkenning te maken van jouw sub-persoonlijkheden kijken we naar jouw Enneagram-profiel. Voor degenen die het Enneagram al kennen: we kiezen er bewust voor om niet met één type te werken, maar we laten alle 9 enneagram typen (de 9 universele sub-persoonlijkheden) aan het woord. Je voegt daar waar nodig ontbrekende sub-persoonlijkheden aan je profiel toe. We onderzoeken vervolgens waar disbalans zichtbaar wordt en hoe je deze disbalans kan opheffen.

Programma

08.45 – 09.00: inloop en ontvangst met koffie & thee

09.00 – 09.30: opening, aandachtsoefening en check-in

09.30 – 10.00: inleiding op de mens als een verzameling ‘ikken’

10.00 – 11.00: leer al je ikken (her)kennen

11.00 – 11.15: welke ik wil je uitnodigen voor een date?

11.15 – 11.45: wat als je date niet op komt dagen of iemand je plannen saboteert?

11.45 – 12.00: afronding en check-out

Wat levert het op?

Als je je bewust bent van de invloed van al je sub-persoonlijkheden op jouw gedrag, dan lukt het je beter om zelf aan het roer te blijven. Je leert de stemmen van jouw ikken herkennen voordat ze de boel overstemmen. Je leert je schaduw-ikken accepteren en waarderen zonder jezelf door hen te laten (mis)leiden. Als je weet waar disbalans is ontstaan, kun je gericht actie ondernemen om een betere balans te creëren. Je verrijkt je zelfkennis, je vergroot je zelfcompassie en je bent meer in verbinding met jezelf. Vanuit deze innerlijke verbinding en zelfcompassie lukt het beter om de verbinding maken met de mensen om je heen. Dingen waar je eerst moeite mee had gaan lichter voelen, waardoor je vitaliteit toeneemt.

Investering

€ 75,- inclusief btw en materialen: de vragenlijst en het persoonlijke profiel van je ‘ikken'(jouw enneagrammatische handtekening).

Na inschrijving en betaling ontvang je via e-mail de vragenlijst.

Heb je vragen over of interesse in het volgen van deze workshop? Neem vrijblijvend contact met me op!

Wij gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, of u onze cookies accepteert.